Озеро Свiтязь
Озеро Світязь
Озеро Світязь
 

Озеро Світязь замість туалету, ванни, і навіть пральної машинки

Автор: Siroga від 16-06-2010, переглянули: 4 025

15 червня розпочався купальний сезон на Шацьких озерах.

Найглибше в Україні озеро Світязь набралось сил за зимовий період і готове приймати "партії" відвідувачів. Про це говорить і масове будівництво котеджів на березі озера та цілодобове вичікування клієнтів під ворітьми своїх маленьких готеликів. Всюди тільки й написано: "здам кімнату".

Здавалося б, бізнес у Шацькому районі тільки й процвітає. Один із таких готельних підприємців пан Борис, каже, що середня ціна за кімнату з особи сягає 50 гривень (у сезон це найдешевше). Втім скаржиться, що податкова з таких зареєстрованих підприємців "збиває" більше, аніж за жителів села Світязь: "Податкова приїжджає, взнає середню ціну за кімнату на добу. Ми платимо по 2-3 тисячі за місяць, а рахують вони з самого початку сезону, тобто з 15 червня. Ну, і які тут люди з 15 червня? Погоди ж нема, відповідно й людей нема. А з місцевих беруть менший відсоток." 

Втім з цього село не багатіє. У сільської ради навіть на смітники на "диких" пляжах немає грошей, тому й сміття після хорошого пікніка залишається під кущами. А пан Борис каже, що люди тут живуть за зароблене за сезон. "А так, роботи тут нема. І п’ють багато", - каже підприємець.

Складається враження, що гроші хтось просто з’їдає. Газ сюди привозять, а вода у криницях. Втім люди не переживають за останнє. Озеро поблизу заміняє їм і ванну, і туалет, і навіть пральну машинку. Так, пан Борис каже, що вже багато разів самі підприємці зверталися до сільської ради, щоб зробити за свої кошти на пляжах туалети, втім місцеві чиновники твердо стояли на своєму: «це порушення санітарних норм національного природного парку.» Правильно! Хіба ж хтось звинуватить вас у тому, що коли ви купаєтесь ви саме справляєте свою нужду? А ще можете почистити свої килими та попрати постіль «Тайдом», як от ця бабуся, що на фото. Втім, Шацький національний парк захищається ЗАКОНОМ!


 

 

 

 

 

 

Категорія: Новини

Шановний відвідувач, ви увійшли на сайт як незареєстрована особа.
Ми рекомендуємо вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Додавання коментаря

  • Ім'я:*
    E-Mail:
    Коментар: