Озеро Свiтязь
Озеро Світязь
Озеро Світязь
 

Прокуратура Волині хоче ліквідувати три нелегальних сміттєзвалища

Автор: Siroga від 15-10-2012, переглянули: 3 016

Органами прокуратури області проведено перевірки додержання на Волині вимог Законів України «Про відходи», «Про охорону навколишнього природного середовища» місцевими органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування та державного контролю щодо поводження з відходами.

 

 
Перевірки засвідчили численні порушення при виконанні вказаними органами наданих законом повноважень. Зокрема, на території Шацького Національного парку виявлено 3 несанкціонованих сміттєзвалища площею більше 0,7 га. Державною екологічною інспекцією у Волинській області нараховано понад 80 тис. грн. збитків, заподіяних забрудненням земель. В даний час органами прокуратури готуються документи прокурорського реагування для ліквідації звалищ, притягнення винних у забрудненні земель до відповідальності та відшкодування збитків, завданих навколишньому середовищу.
Всього в поточному році органами прокуратури області у сфері поводження з відходами порушено дві кримінальні справи, які направлені до суду, і внесено 79 подань.

За результатами розгляду подань до відповідальності притягнуто 68 посадових осіб, з них 11 представники органів влади та місцевого самоврядування, 46 - органів контролю, 8 посадових осіб установ, чотири керівника житлово-комунальних підприємств. Відшкодовано 118 тис. грн. завданих природі збитків, з них 102 тис. грн. під час досудового слідства кримінальної справи. Прокурорами також заявлено дві позовні заяви на суму 156 тис. грн., З яких на суму 54 тис. грн. задоволено.

Категорія: Новини

Шановний відвідувач, ви увійшли на сайт як незареєстрована особа.
Ми рекомендуємо вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Додавання коментаря

  • Ім'я:*
    E-Mail:
    Коментар: