Озеро Свiтязь
Озеро Світязь
Озеро Світязь
 

Клімчук погрожував закрити бази відпочинку на Шацьких озерах

Автор: Siroga від 15-05-2013, переглянули: 3 348

Деякі бази відпочинку в Шацькому районі не готові до початку літнього сезону.

Про це йшлося під час щорічної виїзної наради волинських чиновників у Шацьку 18 травня.

Зазначимо, що на Волині основна кількість закладів відпочинку зосереджена в рекреаційній зоні урочища Гряда Шацького району. Саме у селищі Шацьк щороку голова облдержадміністрації проводить виїзну нараду з питань організації оздоровлення і відпочинку людей на території області. Екологи, санепідемологи та МНСники доповіли про проведені перевірки баз відпочинку щодо дотримання ними усіх санітарно-гігієнічних норм.

У зв'язку з тим, що кількість відпочиваючих збільшилась від 70 тисяч до 100 тисяч осіб, увагу акцентували на обов’язковому укладанні угод на вивезення твердих та рідких побутових відходів та підключенні усіх баз відпочинку до каналізаційної мережі, отриманні дозволів на спеціальне водокористування.

Окрім того, необхідно забезпечити роздільне сортування побутового сміття з подальшим вивезенням на спеціалізовані ліцензовані підприємства. Також відповідно до порядку здійснення держсанепіднагляду закладів оздоровлення та відпочинку, їх власники повинні підтверджувати безпечність та якість умов проживання, відпочинку, праці, послуг, які надаються, в тому числі і на підставі лабораторного контролю.Так, на сьогодні залишається низка баз відпочинку, які не привели у готовність до початку літнього сезону, чи не ліквідували старі будівлі. Тому голова облдержадміністрації вкотре підкреслив, що бази відпочинку, які належним чином не будуть підготовлені до літнього сезону, відкриті не будуть.

«Якщо власники здравниць не реагують на приписи профільних установ, надають людям неякісні умови для відпочинку, не оновлюють матеріально-технічну базу в закладі, то й працювати не будуть. Дамо краще шанс шачанам, які успішно розвивають зелений туризм. Вони думають не лише про прибутки, а й про комфорт гостей: годують туристів смачними стравами, надають чисту постіль, словом все необхідне», - зауважив Борис Клімчук.

Зокрема, цьогоріч на території Волинської області функціонуватиме понад 100 оздоровчих закладів для дорослих, 95 баз відпочинку, з яких 86 розташовані на території Шацького району; понад 60 рекреаційних зон, відведених для купання: 26 пляжів, 9 пляжів при дитячих оздоровчих закладах і 29 водних рекреацій.

Довідково:

Нагадаємо, що за дорученням голови облдержадміністрації Бориса Клімчука з 2010 року на Волині розпочато інтенсивну роботу над підвищенням туристичної привабливості краю.

За цей час упорядкували місця відпочинку, навколо озера Світязь збудували кільцеву дорогу, а також - до урочища Гряда, відремонтували низку під’їздних шляхів, здійснили благоустрій пляжних зон та місць масового відпочинку людей.

Організаційну роботу з підготовки об'єктів відпочинку до літнього сезону-2013 розпочали ще восени минулого року. Профільні служби здійснили перевірки баз відпочинку та оздоровчих закладів, пляжів та водних рекреацій. Порушники отримали приписи з пропозиціями для покращення роботи.

(c) volynnews.com

Категорія: Новини

Шановний відвідувач, ви увійшли на сайт як незареєстрована особа.
Ми рекомендуємо вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Додавання коментаря

  • Ім'я:*
    E-Mail:
    Коментар: