Озеро Свiтязь
Озеро Світязь
Озеро Світязь
 

Домашні консерви з риби

Автор: Siroga від 10-10-2010, переглянули: 5 049

На основі власного досвіду два способи консервування риби рекомендує   М. Поляков.

Перший:
Рибу треба почистити, вительбушити і посмажити на олії. Потім приготувати соус: підсмажити цибулю з морквою на олії, додати трохи води, солі і цукру і 10—15 хвилин тушкувати. Після цього слід прокип’ятити скляну банку, скласти в неї смажену рибу і доверху залити соусом. Тепер залишилося за допомогою приладу для домашнього консервування щільно закрити банку металевою накривкою з гумовою прокладкою і 2—3 години тримати у киплячій воді.

Другий: Рибу слід тільки вительбушити і ретельно промити. На дно емальованої каструлі покласти цибулю, моркву, кілька зерен чорного перцю, трохи лаврового листу. Зверху перцю укласти шар риби, на неї — такий же шар, як на дні, далі знову рибу. І так доти, доки не заповниться каструля. Потім у неї слід залити (з розрахунку на кілограм риби) чверть склянки °Цту, три чверті склянки води, в якій розчинено потрібну порцію солі, і склянку олії. Тепер залишилося щільно закрити каструлю, поставити На несильний вогонь, протушкувати рибу три-чотири години, переложити її в прокип ячену банку, залити олією, закрити і обробити як у першому випадку.   

До записника рибалки
Карасів і линів можна зберегти живими 2—3 доби у мокрому кропив’яному мішку з травою. Мішок повинен бути в тіні. Щоб рибу зберегти свіжою протягом 2—3 днів, посипте її сіллю і загорніть у серветку, змочену підсолодженим оцтом (1—2 грудки цукру на півлітра оцту). За весняної й осінньої прохолоди засол риби не має практичного значення. Підвішена в тіні риба не псується добу чи й більше, а з видаленими зябрами та тельбухами — до трьох-чотирьох діб. Якщо свіжу рибу покласти в миску з водою, вона тоне, а несвіжа спливає на поверхню.

Категорія: Рибалка

Шановний відвідувач, ви увійшли на сайт як незареєстрована особа.
Ми рекомендуємо вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.