Озеро Свiтязь
Озеро Світязь
Озеро Світязь
 

Світязь готується до сезону відпочинку

Автор: Siroga від 1-06-2011, переглянули: 3 643

До відкриття туристичного сезону у Шацькому районі готові лише 60% турбаз.
Іншим дали 10 днів, щоб владнати всі недоліки підготовки і отримати дозвіл на зустріч відпочивальників. Про це інформує ICTV.
З 10 червня на озері Світязь офіційно прийматимуть відпочиваючих. Тоді й розпочнуться проблеми у комунальників – щонайперше, зі сміттям, особливо у розпал сезону... 
 
....Полігон твердих побутових відходів, куди звозять сміття з усього району, вщент заповнений. За проектом він вміщує 20 тисяч кубів непотребу. Зараз його уже вдвічі більше.

«Він був розрахований га 20 років, – каже виконувач обов’язків начальника Шацького виробничого управління ЖКГ Анатолій Демчук. – Але за 10 років він був повністю використаний, оскільки в основному поступає пластик з баз відпочинку. Тому що він трамбується, але не настільки, що можна втрамбувати, і він не перегниває».

Екологи закликають будувати біля шацьких озер новий полігон. Але цього року вони пішли на поступки, аби не закрити сезон відпочинку, так його і не розпочавши.

Втім вирок екологів такий: полігон працюватиме максимум до кінця цього року.

«Було питання поставлене так, що розробляється проект про нарощування у висоту і таке інше, – розповів державний екологічний інспектор Шацького району Володимир Саць. – На мою думку, це не доцільно робити, тому що це у свою чергу понесе великі затрати по їх складуванню, по їх нагромадженню, компостуванню. Треба спеціальну техніку».

Цьогоріч комунальники ліквідували металеві житлові вагончики та торгівлю на пляжі.

«За 2 чи 3 роки цієї торгівлі ми побачили, що у воді плавають пляшки, б’ють скло, – коментує начальник будинкоуправління зони відпочинку Іван Коваль. – Пляж у нас не такий, як на морі».

Щороку тут як гриби після дощу з’являються сучасні котеджі, але вони поки не витіснили маленькі дерев’яні будиночки.

Від якості проживання залежить вартість відпочинку. Цього сезону вона – від 60 до 200 гривень за добу. За повний комфорт доведеться сплатити ще більше.

Однак тут у розпал сезону жодна база відпочинку не буває порожня.

«В основному звертають увагу на чистоту, – запевняє директор бази відпочинку Володимир Сорочук. – Щоб берег був чистий, пляж щоб був гарненький. Та й щоб більш-менш будиночки були акуратні».

1 червня на турбази чекає ревізія. Інспекції перевірятимуть підключення до центральної каналізації, стан електромережі, протипожежну безпеку та санітарний стан території.

За хоча б один недолік обіцяють забороняти прийом туристів. На ремонт чи прибирання можуть дати додаткових 10 днів.

(с) Волинські новини & ICTV

Категорія: Новини

Шановний відвідувач, ви увійшли на сайт як незареєстрована особа.
Ми рекомендуємо вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Додавання коментаря

  • Ім'я:*
    E-Mail:
    Коментар: