Озеро Свiтязь
Озеро Світязь
Озеро Світязь
 

Зливи, грози, град . Яким обіцяє бути літо 2020?

Автор: Tofitochka від 24-06-2020, переглянули: 1 048

     Ось уже другий тиждень дощів, і вже, мабуть, ніхто не задаватиме питання чи піднявся рівень води на Світязі. А разом з рівнем, піднялася вода у полях, городах і деяких подвір'ях. Місцеві каналізації вже не встигають справлятися з таким рівнем води, а жителям Шацького району, скоро прийдеться діставати човни, щоб доплисти до місцевих магазинів. Яким буде літо 2020?
   2019-2020 рік, був дуже посушливий - мала кількість осінніх опадів, відсутність снігу і абсолютно суха весна. Рівень води в колодязях, значно знизився за цей час, і люди починали переживати. Загалом для України характерно від 270—310 мм опадів в районі Сивашу до 1500—1800 (в окремі роки і 2100) мм опадів для Карпатських гір. У Кримських горах кількість опадів теж сягає 1500 мм/рік. Кількість опадів (для України) зменшується у напрямку з Північного Заходу на Південний Схід. Але сьогодні, західну частину затоплює. Ріки виходять зі своїх берегів і на своєму шляху зносять усе. Але найбільше страждає  – Чернівецька та Івано-Франківська області, де оголошений червоний рівень небезпеки, але підтоплення фіксують також на Львівщині та Закарпатті.
       На Прикарпатті у двох місцях зруйнована дорога на Буковель. Через розлиття річки у межах сіл Татарів та Микуличин автошлях Н-09 сполученням Мукачево – Рогатин став непроїзним. Окрім того, біля Микуличина змило міст, в результаті чого перервалося сполучення дорогою Яремче – Буковель. Сам курорт – теж плаває, потужні потоки води туристи знімають на відео, повідомляє 24 канал.
      На Львівщині вже зруйновано понад  100 житлових будинків у Стрийському районі. В понеділок стало відомо про прорив 100-метрової ділянки дамби у Снятинському районі Івано-Франківщини – влада зайнялася оперативним укріпленням споруди.
   Синоптики прогнозують, що упродовж найближчої доби сильні зливи на Західній Україні триватимуть. Ми не знаємо напевно, яку погоду очікувати дальше, і взагалі таке літо, більше призводить до розчарування, аніж захоплення. Тому залишається лише вірити і надіятися, на покращення погоди, стабільне тепло і  короткочасні дощі. А наразі, беріть чашку теплого чаю, закутуйтеся  в теплу ковдру і проводьте час вдома, бо карантин досі триває, а погода цьому сприяє.

Категорія: Відпочинок / Новости / Життя Світязя

Шановний відвідувач, ви увійшли на сайт як незареєстрована особа.
Ми рекомендуємо вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Додавання коментаря

  • Ім'я:*
    E-Mail:
    Коментар: