Озеро Свiтязь
Озеро Світязь
Озеро Світязь
 

Що? Де? Коли? Як?.. Або: я вперше їду на Світязь!

Автор: Tofitochka від 24-05-2007, переглянули: 4 952

 
Ось і настали літні дні, на вулиці спека, праця не йде, хочеться відпочинку. :) Кожен відпочиває по-своєму, хтось біля телевізора, хтось за компом, хтось біля річки чи озера... варіантів відпочинку є безліч. Одним із популярних місць для відпочинку є Шацьки Озера, зокрема Світязь.
Приїхавши до озера постає проблема: - де і як відпочити, де зупинитися?! Комусь по-карману відпочинок в пансіонатах, санаторіях, інші вже давно звикли до приватного сектору, де частенько можна відпочити набагато дешевше, комфортніше і цікавіше. Інформацію про відпочинок в пансіонатах ви зможете прочитати на офіційних сайтах, а ось про відпочинок в приватному секторі, я вирішив дещо написати.1. Як і де знайти житло?
В останні роки це стало дуже просто зробити, завдяки табличкам, з текстами "Здаю кімнати, будиночки для відпочинку", які "маячать" через кожні 20-50 метрів. Загалом більшість тих хто приїзджає на відпочинок і конкретно не знають де і як, - знаходять собі житло саме таким чином. Звичайно краще домовитись за житло заздалегіть, але то вже окреме питання.
1) Як і де знайти житло?
В останні роки це стало дуже просто зробити, завдяки табличкам, з текстами "Здаю кімнати, будиночки для відпочинку", які "маячать" через кожні 20-50 метрів. Загалом більшість тих хто приїзджає на відпочинок і конкретно не знають де і як, - знаходять собі житло саме таким чином. Звичайно краще домовитись за житло заздалегіть, але то вже окреме питання. 

2) Коли краще їхати на озера?
Це звичайно справа кожного: що кому потрібно - кому дівчата :), кому спокійний і тихий відпочинок, кому рибалка.
Щодо дівчат - краще всього приїзджати в серпні, тоді в більшості вже закінчується сесія, і по пляжі гуляють спокусливі фігурки, з якими можна не тільки познайомитися ... =)
Для тих хто полюбляє тишину і спокій порекомендую приїзджати на початку червня, в цей час на Шацьких озерах кришталево чисте повітря, ідеально прозора водичка і мало відпочиваючих. В липні-серпні так відпочити не вийде, тому що починається наплив народу, на пляжах шумно, водичка вже не така як на початку літа, повітря не таке чисте, тому що всі хочуть посмакувати шашличками на природі, ну воно звичайно смачно, але дуже від цього диму багато і повітря вже не те...
Для рибалок найкращий період - з середини липня - кінець серпня. Правда купити рибу вам обійдеться дешевше, але ж задоволення того варте! :) 
  
 3)Що клює?
Ну якщо говорити конкретно про озеро Світязь, то частіше всього це окуні, плотва, лящі; на спінінг можна піймати щуку або крупнішого окуня. Ну а проф. рибалки вміють і вугря впіймати, по секрету скажу що вони тільки вночі клюють ;).

 4)Чи є якісь обмеження щодо вилову риби?
Так, про ці обмеження ви зможете прочитати якщо купите Квиток відлову риби, придбати його можна в Шацькому Національному Парку, вартість 3 грндоба. Можна звичайно ловити і без цього квиточка, просто як підїде інспектор треба "включити окуня", тіпа нічого незнаю, не чув, я тут вперше ітп. Але якщо у вас серйозне рибальське спорядження, то фішка "включити окуня" не пройде і вас можуть оштрафувати на кругленьку суму, залежно від к-ті зловленої риби.

 5)Де взяти човен для рибалки?
Зазвичай з цим не буває проблем. Пройшовшись по пляжі можна побачити хлопчаків які здають в прокат човни. З ними можна домовитися за човен. Простіше з човном буде тим хто живе в приватному секторі, в більшості випадків господарі мають "на хазяйстві" свій човен, тоді вам залишиться просто з ними домовитися. 
Саме головне: - Де і що клює? Найближчим часом планую розмістити тут карту-схему озера, і кольоровими крапками повідмічати де і що клює, і де краще рибалити.
Зазвичай на уху можна наловити не відпливаючи далеко від берега, окунці і плотвичка часто плавають в прибережній зоні ( на глибині 2,5-3 М.) Ловити можна поплавковою вудочкою, основна наживка - червяк; Плотву можна ловити і на тісто. Краще всього рибалити ввечері (18-21 год.) або вранці (6-8 год.).

 6)Як домовитись заздалегіть за відпочинок в приватному секторі?
На сайті є розділ Де відпочити?, по цих оголошеннях ви зможете домовитися за відпочинок. Найкраще телефонувати за тиждень до того як ви спланували поїхати на відпочинок. При цьому бажано вказати скільки людей має приїхати і скільки днів плануєте відпочивати.

Щодо цін на житло - можу сказати що разом з умовами відпочинку вони підросли в 2 рази. Памятаю в 2001 році вартість одного ліжкомісця була в межах 7-10 грн. В цьому ж році ціна становить 15-25 грн., але це вже з умовами (кухня, душ, телебачення.)

Категорія: Новини

Шановний відвідувач, ви увійшли на сайт як незареєстрована особа.
Ми рекомендуємо вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Додавання коментаря

  • Ім'я:*
    E-Mail:
    Коментар: