Озеро Свiтязь
Озеро Світязь
Озеро Світязь
 

Що нового у 2018 році на Світязі?

Автор: Siroga від 22-05-2018, переглянули: 2 069

 

Місцева влада і жителі роблять все можливе для збільшення доходів в літній період (в основному за рахунок відпочивальників).

При вїзді на територію парку вас чекає оновлений екологічний пост, там встановлені камери спостереження також працюватиме система контролю потоку відпочивальників, обіцяють встановити систему пропуску європейського зразка, ці автомати видаватимуть квитанції які потрібно буде зберігати увесь період перебування на території Шацького Національного парку.

В 2018 році буде встановлений ще один пост, зі сторони Білорусі (біля повороту на базу Медик).

 


 

 
Вартість вїзду на територію парку:
Для легкового автомобіля - 20 грн
Для мікроавтобуса - 30 грн
Для автобуса і вантажного автомобіля - 40 грн.
Для людини - 5 грн за добу.

Всі відпочивальники будуть перевірятись поліцію, і якщо у вас не виявиться квитанції про сплату екологічного збору - тоді буде складено адміністративний протокол і накладено штраф.

 
Пляжі. Якщо раніше за чистоту на пляжах, вивіз сміття, впорядкування території відповідав Шацький Національний природний парк, то в цьому році вони вирішили перекласти цю роботу на плечі місцевих підприємців, ще й непогано заробити на цьому.
Пляж села Світязь вже розділений між підприємцями, підписані договори оренди, також діють умови оренди, згідно яких підприємець повністю відповідає за підтримання порядку на території за яку він відповідає, т.е. має бути прибирання, вивіз сміття.
Добра ця ідея чи погана - покаже час, але одне зрозуміло вже зараз, вхід на пляж буде платним, стане більше забігайлівок, різноманітних палаток з атракціонами\сувенірами ітд.
Також буде облаштована стоянка вздовж лінії пляжу, платна вона буде чи ні - це залишається під питанням.

Якість відпочинку. Будівництво нових баз відпочинку не зупиняється, тому для відпочивальників які мають гроші буде чималий вибір баз відпочинку зі всіма зручностями.
Одне погано - всі ці бази дуже сильно бють по екології і основна причина - відсутність каналізації. Невеличка база відпочинку за місяць створює 100 тис.літрів нечистот. Ця гидота зливається у вигрібні ями, ями не герметичні і нечистоти змішуються з грунтовими водами. Деякі "розумники" бурлять скважини глибиною 30-50 метрів і зливають каналізацію туди, т.е. воно попадає в підземні води.

Починаючи з 2015 року вода в криницях місцевих жителів все гірша і гірша, збільшилась кількисть кишкових захворювань (через неякісну воду), в цьому році її взагалі пити не можливо, ні з криниці, ні зі скважини.

Територія всім відомого "Куточку рибалки", за рішенням місцевих депутатів, була продана за безцінь ( 60 соток першої лінії пляжу - всього  1,5 млн.грн), що в 3-5 разів менше реальної вартості цієї земельної ділянки. Тепер на території колишнього куточку рибалки буде зведено сучасний відпочинковий комплекс.


Ну і саме страшне - головною бідою цього сезону стануть комарі і мошка, їх надзвичайно багато, перебувати поблизу лісу чи озера просто нереально.

Всім гарного відпочинку, і прохання - будьте людьми а не свиньми :) тому що після 2 місяців відпочинку приходиться ще 2 місяці прибирати "наслідки" того відпочинку.
 

Категорія: Новини

Шановний відвідувач, ви увійшли на сайт як незареєстрована особа.
Ми рекомендуємо вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Додавання коментаря

  • Ім'я:*
    E-Mail:
    Коментар: