Озеро Свiтязь
Озеро Світязь
Озеро Світязь
 

Зафіксовано збільшення рівня води в оз.Світязь (відеосюжет Аверс)

Автор: Tofitochka від 16-06-2020, переглянули: 1 404

У минулі вихідні на озері Світязь зафіксували рекордний рівень підняття води – аж на чотири сантиметри. Це найбільше підняття рівня води цьогоріч.

Що нині відбувається на Світязі, чи заповнилася водою раніше осушена прибережна частина озера і чи є вже на пляжі Світязю відпочивальники – у сюжеті телеканалу «Аверс».


До слова, поки що Кабінет Міністрів офіційно не дозволяв відкривати пляжі. Хоча ще 18 травня головний санітарний лікар Віктор Ляшко повідомляв, що в Україні пляжний сезон таки дозволять відкрити, однак коли – не уточнив.

Окрім того, Міністерство охорони здоров’я оприлюднило рекомендації щодо відвідування пляжів у разі їхнього відкриття. МОЗ не рекомендує відвідувати пляжі людям віком понад 60 років, а також особам із хронічними захворюваннями. Також у профільному міністерстві наголосили, що у разі відкриття пляжів треба буде дотримуватися дистанції – 2 метри один від одного. А ще необхідно дотримуватися правил особистої гігієни та носити маски.

Голова Шацької районної ради Сергій Карпук в контексті відкриття туристичного і пляжного сезону зазначає, що наразі район знаходиться у невизначеному стані, оскільки офіційно пляжі і санаторії відкривати поки не дозволили. Хоча район майже готовий до відкриття. Одне слово, чекають рішень від уряду і обласної адміністрації.

Сергій Карпук додає: нині всі санаторії готуються до старту сезону. Щойно уряд дасть добро – будуть приймати відвідувачів з дотриманням всіх протиепідемічних заходів. А санаторіїв різного типу у Шацьку близько трьох сотень.

Категорія: Новини / Відео

Шановний відвідувач, ви увійшли на сайт як незареєстрована особа.
Ми рекомендуємо вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Додавання коментаря

  • Ім'я:*
    E-Mail:
    Коментар: